ROOSENDAAL - ADO Den Haag is er met moeite in geslaagd degradant RBC Roosendaal te kloppen. Pas ver in de tweede helft slaagden de Hagenaars erin een achterstand van 1-0 om te zetten in een overwinning van 1-2. ADO Den Haag krijgt zondag in het Zuiderpark tegen Sparta de laatste kans om zich definitief in veiligheid te stellen.

Ondanks een licht veldoverwicht kwam ADO Den Haag voor rust nauwelijks tot uitgespeelde kansen. RBC, zonder doelman Volders, Elkhattabi (beiden ziek), Fortes Rodriquez en Acuna (beiden geschorst) kwam op de counter zelfs nog het dichtst bij de openingstreffer. Na een goede actie van Sillah mikte RBC's middenvelder echter op de paal.

Wissel

Het krachteloze aanvalsspel van ADO noopte trainer Adelaar al snel tot een wissel. De falende Elia, die de geblesseerde Den Ouden op de rechtervleugel verving, werd vervangen door Stroeve, waardoor de Hagenaars met meer fantasie gingen aanvallen.

Kopbal

Plotseling kon De Graaf alleen voor doelman Friebel opduiken, maar de Haagse middenvelder stuitte op de goed uitgekomen Roosendaalse sluitpost. Kolkka verstuurde vervolgens een strakke schuiver, die door doelman Friebel met een goede reactie werd gepareerd. Vlak voor rust had ADO alsnog op voorsprong kunnen komen, maar Saavedra zag zijn kopbal in de handen van de Roosendaalse doelman belanden.

Tegenslag

Kort na rust moest ADO een ernstige tegenslag incasseren, toen Daelemans met een lange trap de doorgebroken Sillah bereikte, die beheerst 1-0 over doelman Drobny tilde. Meteen verhoogde ADO de druk op het Roosendaalse doel, drong RBC met de rug tegen de muur met de gelijkmaker van De Graaf als gevolg. Even later betekende een handsbal van Fleur een strafschop, die Stroeve foutloos verzilverde: 1-2.