TILBURG - Heerenveen heeft zichzelf woensdagavond een slechte dienst bewezen. De Friezen moesten winnen bij Willem II om kans te houden op een tweede seizoen Champions League-voetbal, maar verloren in een wonderlijke wedstrijd in Tilburg met 4-3. De ploeg van trainer Verbeek dient genoegen te nemen met de play-offs om deelname aan het UEFA-bekertoernooi.

Heerenveen maakte lange tijd nauwelijks de indruk nog geloof te hechten aan het theoretische sprankje hoop op een klassering bij de beste vijf. De bezoekers begonnen uiterst tam aan het alleen voor hen nog belangrijke duel en keken binnen 20 minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. Eerst verloor Seip na een worsteling van Dembele, even later was Poulsen niet attent en kon Redan de voorsprong van de thuisclub verdubbelen.

Bruggink

Kort voor de rust kwamen de bezoekers terug tot 2-1. Invaller De Vries kopte raak uit een voorzet van Bruggink. Een kwartier na de hervatting stelde de spits, als vervanger van Huntelaar naar Friesland gehaald, Bosvelt in staat om de gelijkmaker te produceren. Bruggink bracht de bezoekers zelfs nog even aan de leiding en plots waren de vooruitzichten riant.

Dembele

Maar door de gelijkmaker van Dembele en de 4-3 in blessuretijd van Redan bleef de volle winst uiteindelijk toch bij Willem II en kreeg Heerenveen de rekening gepresenteerd. Voor Dembele was het al de negende seizoenstreffer, hij is rijp voor een stap naar een club in de hogere regionen.

Nacompetitie

Voor Willem II had de wedstrijd geen waarde meer, de ploeg moet zich richten op de nacompetitie. Daarin wacht in de tweede ronde van de play-offs de winnaar van de duels tussen FC Zwolle en Haarlem, het is zaak voor de Tilburgers om het abonnement op de eredivisie (geldig sinds 1987/1988) te verlengen.