BILTHOVEN - De Nederlandse hockeysters hebben woensdag in Bilthoven opnieuw gewonnen van olympisch kampioen Duitsland. Oranje zegevierde met 4-0 dankzij treffers van Minke Booij (strafcorner), Janneke Schopman, Maartje Paumen (strafbal) en Lotte Bant.

De gehavende ploeg van bondscoach Marc Lammers versloeg Duitsland dinsdagavond in een incidentrijke wedstrijd met 2-0. In dat duel raakten Fatima Moreira de Melo (kapotte bovenlip) en Kim Lammers (sleutelbeen ontwricht) geblesseerd. Beiden ontbraken woensdag in Bilthoven. Het tweede duel was geen officiële interland. De internationals van Amsterdam (De Bruijn, Van Geenhuizen, Karres) misten de dubbele ontmoeting met Duitsland door Europese clubverplichtingen komend paasweekeinde in Schotland.

Nederland en Duitsland spelen half mei in het nieuwe WK-hockeystadion van Mönchengladbach opnieuw twee keer tegen elkaar. De Nederlandse internationals van de clubs die nog actief zijn in de play-offs om de nationale titel ontbreken bij dat tweeluik. Ook Minke Smabers (Laren), Maartje Scheepstra en Jiske Snoeks (beiden Amsterdam) zijn door langdurige blessures nog niet beschikbaar. De onfortuinlijke Kim Lammers, in de hoofdklasse topscorer met 23 treffers, is waarschijnlijk ook voor geruime tijd uitgeschakeld.

Lammers

"Het is nog niet helemaal duidelijk wat Kim precies mankeert en welke behandeling het beste is", liet bondscoach Marc Lammers woensdag weten. "We raadplegen deze week enkele specialisten op het gebied van sleutelbeenblessures. Ook vragen we de medische staf van de wielerploeg van de Rabobank om advies, omdat dergelijke kwetsuren in het wielrennen vaker voorkomen. Ik durf nu nog niet te zeggen hoe lang Kim uit de roulatie is. Maar voorlopig speelt ze niet."

Smabers heeft na een zware knieblessure de groepstraining bij Laren hervat. Zo ver is Scheepstra bij Amsterdam nog niet. Coach Lammers heeft goede hoop dat beide basisspelers voor de Champions Trophy in Amstelveen (8-16 juli) speelklaar zijn. Voor Snoeks (knie) komt ook het wereldkampioenschap in Madrid (eind september) waarschijnlijk nog te vroeg.