AMSTERDAM - De aanstelling van Guus Hiddink als bondscoach van Rusland lijkt zo goed als zeker. De Russische voetbalbond heeft woensdag bevestigd dat de trainer van landskampioen PSV na het WK als bondscoach aan de slag gaat bij de Russen.

Hiddink, die eerst het seizoen met PSV afmaakt en daarna Australië op het WK begeleidt, tekent vrijdag een contract voor 2,5 jaar. De Achterhoeker zal twee miljoen euro per jaar verdienen.

Het nationale team van Rusland boekt al jaren geen aansprekende resultaten meer. Na het ontslag van Yuri Sijomin in november vorig jaar zat Rusland zonder bondscoach. Hiddink is de eerste buitenlandse coach van Rusland.

Specialisten

Vitali Moetko van de Russische voetbalbond zei woensdag tegen het persbureau Itar-Tass: "Wij hebben hard gewerkt om een bondscoach te vinden. Wij hebben veel specialisten geraadpleegd, ook uit Rusland, maar we besloten in zee te gaan met Guus Hiddink."

Bonussen

Indien Hiddink succesvol blijkt te zijn met het kwijnende Russische elftal, kan hij tot en met de eindronde van het wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika in dienst blijven. Hiddink kan bij successen ook bonussen tegemoet zien.