AMSTERDAM - Christian Klien en Yuji Ide dreigen hun zitje in de Formule 1 kwijt te spelen als ze niet snel hun teamgenoten gaan evenaren. Dat gaven de teambazen van Red Bull Racing en Super Aguri te kennen in een recent interview.

"We hebben de voorbije maanden al heel geïnvesteerd voor 2007 en als we daar de vruchten van willen plukken, dan moeten we ook over de snelste rijders beschikken. De rijder mag niet de zwakste schakel zijn en eerlijk gezegd verwachten hadden we meer verwacht van Christian", aldus Red Bull baas Mateschitz in The Telegraph "Tenslotte is dit al zijn tweede seizoen in de F1 en dan moet hij in staat zijn om David (Coulthard) te verslaan."

Voor Klien is het intussen dus wel duidelijk. De beste rijder zal ook in 2007 voor Red Bull Racing rijden. De Oostenrijker weet dus wat hem te doen staat. En dat geldt ook voor zijn collega Yuji Ide bij Super Aguri. De Japanse debutant dreigt heel binnenkort al voor zijn baan te moeten vrezen.

"We mogen al van geluk spreken dat hij zijn wagen nog niet vernield heeft, maar we kunnen echt geen rijder houden die twee seconden trager is dan zijn teamgenoot. Yuji krijgt nog een kans in Imola, maar als hij ook daar niet snel genoeg is zullen we daar gevolg aan moeten geven", waarschuwde teammanager Audetto de Japanse debutant in Autosport.

Ide mag deze week wel nog wat extra tests doen voor het team om zo nog iets meer ervaring te krijgen. Of dat zal volstaan om teamgenoot Sato bij te houden zal tijdens de volgende race in Imola moeten blijken.