AMSTERDAM - De Scuderia Toro Rosso wil hun huidige V10-motor gerust omruilen voor de nieuwe Cosworth V8, maar wil dan wel dezelfde behandeling als het Williams-team. Zolang die garantie er niet is, zal STR geen stappen ondernemen om hun huidige contract met Cosworth te wijzigen. Dit betekent dat het vroegere Minardi ook volgend jaar nog een aangepaste V10 zal gebruiken.

"Ik wil graag zo snel mogelijk de Cosworth V8 gaan gebruiken, maar dat is nu eenmaal niet mogelijk. We hebben nog een contract met Cosworth voor 2007. Ik wil dat wel aanpassen om ook de V8 te krijgen, maar dan wil ik wel dezelfde behandeling als Williams", maakte Red-Bull Baas Mateschitz via Autosport zijn eisen bekend.

Intussen gaat Toro Rosso gewoon door met hun aangepaste V10. Tot groot ongenoegen van MF1 en Super Aguri, maar hun mening laat de Red Bull baas koud.

"Voor mij is reeds bewezen dat de ingrepen, die werden uitgevoerd om de V10 te beperken, echt werken. De andere teams moeten er gewoon even aan wennen dat Toro Rosso niet meer het Minardi van vroeger is. Je kan toch niet verwachten dat dit team voor eeuwig achteraan zou rijden."