AMSTERDAM - Dinsdagavond worden de eerste play-off wedstrijden gespeeld. De vier laagst geklasseerde ploegen in de Gouden Gids Divisie beginnen aan een best-of-three reeks waarin wordt bepaald wie er tegen de nummers 16 en 17 uit de eredivisie moeten uitkomen.

FC Zwolle (twaalfde) ontvangt dinsdag HFC Haarlem (achtste) terwijl AGOVV Apeldoorn (tiende) op bezoek gaat bij TOP Oss (elfde). Alle vier de ploegen hebben de play-offs bereikt door het winnen van een periodetitel. Aanstaande vrijdag, 14 april, worden de returns gespeeld. Indien noodzakelijk wordt het beslissende duel gespeeld op maandag 17 april.

Tweede ronde

In de tweede ronde zal de winnaar van de tweestrijd tussen Haarlem en FC Zwolle uitkomen tegen de nummer 17 van de Eredivisie (Willem II). De nummer zestien zal het moeten gaan opnemen tegen of TOP of AGOVV. In de tweede ronde wordt ook de wedstrijd tussen De Graafschap en VVV-Venlo en de wedstrijd tussen Helmond Sport en FC Volendam gespeeld. De speeldata voor de tweede ronde zijn: 21,24 en 28 april. De vier winnaars van de tweede ronde plaatsen zich voor de finales, begin mei, waarin wordt bepaald wie er volgend jaar in de Eredivisie mogen spelen.

Alle spelers beginnen overigens met een schone lei aan de play-offs, tenzij zij een directe rode kaart hebben gekregen. Schorsingen die het gevolg zijn van gele kaarten worden doorgeschoven naar het volgende seizoen.

Speelschema

Eerste ronde (11, 14 en 17 april)

A FC Zwolle - HFC Haarlem
B TOP Oss - AGOVV Apeldoorn

Tweede Ronde (21, 24 en 28 april)

C Willem II - Winnaar A
D Nummer 16 - Winnaar B
E De Graafschap - VVV-Venlo
F Helmond Sport - FC Volendam

Finales (5, 8 en 12 mei)

Winnaar C - Winnaar E
Winnaar D - Winnaar F