AMSTERDAM - Ticketbureau ticketunlimited.nl verkoopt vanaf deze week tienduizend extra kaarten voor het wereldkampioenschap voetbal. Om deze zomer een wedstrijd bij te wonen tijdens het WK in Duitsland betaalt de voetbalfan tussen de vijfhonderd en tweeduizend euro. Dat schrijft Algemeen Dagblad dinsdag. Het bedrijf zou de WK-kaarten via 'verschillende contacten' hebben bemachtigd.

De hoge prijzen voor de kaarten zijn volgens een woordvoerder van het ticketbureau het gevolg van marktwerking. "Iedereen wil bij het WK zijn, dus betalen wij als opkoper een hoge prijs aan onze connecties."

Een woordvoerder van de Supportersclub Oranje zoekt de schuld voor de woekerprijzen mede bij de WK-organisatie. Deze zou 'veel te weinig' kaarten ter beschikking stellen die via de officiële weg verkrijgbaar zijn. Een 'normaal' kaartje kost tussen de zestig en honderd euro.

De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil weten hoe het mogelijk is dat een ticketbureau aan tienduizend extra kaarten komt. Tweede-Kamerlid Joop Atsma (CDA) wil dat staatssecretaris van Sport Clémence Ross-Van Dorp (CDA) met haar Europese collega's bespreekt 'hoe dergelijke zaken zijn te voorkomen'.

Waarschuwing

De wereldvoetbalbond FIFA waarschuwt voetballiefhebbers die via een niet-officiële weg kaarten voor het WK voetbal proberen te kopen. Mensen die op de zwarte markt tickets aanschaffen, lopen een groot risico in Duitsland het stadion niet in te komen.

Persoonlijk

Kaarten voor alle duels zijn strikt persoonlijk en op naam gesteld. Aanbieders van kaarten schermen met tickets die van bedrijven afkomstig zijn en niet op naam zijn gesteld. "Trap daar niet in, want ook alle bedrijven moeten voor het WK aan de FIFA doorgeven welke mensen die kaarten hebben gekregen", aldus een woordvoerder van de wereldbond dinsdag.