BRUSSEL - De Belgische wielerformatie Davitamon-Lotto en het Amerikaanse Discovery Channel protesteren tegen de uitslag van de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix van zondag. Zij betwisten niet de winst van de Zwitser Cancellara in de 'Hel van het Noorden', maar wel de diskwalificatie van de nummers twee tot en met vier, Leif Hoste (Discovery), Peter van Petegem (Davitamon) en Vladimir Goesev (Discovery)

Het trio werd geschrapt uit de uitslag omdat het tijdens de koers dichte spoorwegbomen negeerde. "Er vertrekt een schriftelijke klacht richting internationale wielerunie", zei ploegleider Dirk Demol van Discovery. "Er is met twee maten gemeten."

Slalomen

"Ik geef toe dat Hoste, Goesev en Van Petegem langs een gesloten overweg slalomden. Maar het volgende trio Tom Boonen, Alessandro Ballan en Juan Antonio Flecha negeerde echter ook de slagbomen. Zij waren dan wel even gestopt, maar vervolgden hun weg zodra de goederentrein was gepasseerd. De slagbomen waren toen nog wel dicht."

Dus zou het volgens beide ploegen van eerlijkheid getuigen als ook Boonen, Ballan en Flecha, door de UCI tot nummers twee tot en met vier uitgeroepen, worden gediskwalificeerd. "Men moet consequent zijn."

Koerscommissaris

"Er is duidelijk een aantal fouten gemaakt tijdens en na de wedstrijd, waardoor Van Petegem een mooie podiumplaats verliest", luidde een bericht van Davitamon. De kritiek richt zich vooral op de koerscommissaris bij de bewuste overgang. Die zou het eerste trio met Hoste niet tot stoppen hebben gemaand en het tweede met Boonen wel.