SANTANDER - FC Barcelona is nog drie wedstrijden verwijderd van titelprolongatie. Zondag liet de ploeg van trainer Rijkaard twee punten liggen bij Racing Santander: 2-2.

De voorsprong van Barcelona op Valencia en Real Madrid bedraagt elf punten. In de Primera Division zijn nog zes wedstrijden te spelen.

Alle doelpunten bij Santander - Barcelona vielen in de eerste helft. De Catalanen kwamen vroeg op voorsprong door een doelpunt van Larsson. Barça kon maar kort genieten van de treffer. Een minuut later maakte Tomas gelijk, terwijl Serrano kort daarop Santander zelfs op voorsprong bracht. De Kameroener Eto'o tekende de 2-2 aan. Het was zijn 23e seizoenstreffer.

Na de pauze kregen beide ploegen nog enkele kleine kansen op de zege, maar gescoord werd er niet meer. Barcelona beëindigde het duel met tien man, omdat Puyol rood kreeg.

Tweede plaats

Valencia nam de tweede plaats over van Real Madrid door een overwinning van 0-1 bij Celta de Vigo. Real Madrid kwam zaterdag tegen degradatiekandidaat Real Sociedad niet verder dan een gelijkspel, 1-1.

Ronaldo opende de score met zijn vierde treffer in evenzoveel wedstrijden. Later profiteerde Gonzalez van een fout bij doelman Casillas voor de gelijkmaker.