LONDEN - Chelsea is dicht bij prolongatie van de landstitel. De Londenaren versloegen zondag West Ham United met 4-1, waardoor de voorsprong op Manchester United opliep tot tien punten.

Chelsea begon desastreus aan de wedstrijd. Middenmotor West Ham kwam na tien minuten op voorsprong door Collins. Kort daarna moest Chelsea verder met een man minder, omdat de Portugees Maniche rood kreeg.

Nog voor rust brachten Drogba en Crespo Chelsea op voorsprong. Terry en Gallas bouwden in de tweede helft de voorsprong uit.

Manchester te sterk voor Arsenal

Manchester United kan de tweede plaats in de competitie bijna niet meer ontgaan. Zondag versloeg de ploeg van manager Alex Ferguson Arsenal met 2-0. Rooney en oud-PSV'er Park scoorden na rust. Van der Sar en Van Nistelrooij stonden in de basis bij United. Van Nistelrooij werd een half uur voor tijd vervangen. Van Persie deed bij Arsenal ook vanaf het begin mee.

Manchester heeft zeven punten minder heeft dan koploper Chelsea en vijf meer dan nummer drie Liverpool. Liverpool speelde één duel meer.