BREMEN - Koploper Bayern München beleefde zaterdag in de Bundesliga een ware afgang. 'FC Hollywood' ging zwaar onderuit bij Werder Bremen: 3-0. Met nog vijf duels op het programma slonk de voorsprong op Bremen en Hamburger SV tot zeven punten. De laatste ploeg kan zondag dichterbij komen bij een positief resultaat tegen Borussia Mönchengladbach.

Bayern, met Makaay negentig minuten in actie, maakte in Bremen allerminst een kampioenswaardige indruk. De ploeg van trainer Magath speelde zonder veel overtuiging en aanvalskracht. Via treffers van international Schweinsteiger (eigen doel), Jensen en Borowski behaalde de thuisploeg een verdiende zege. Topschutter Klose (twintig treffers) kwam zelf niet tot scoren, maar stond wel aan de basis van de drie doelpunten van zijn ploeg.

Opgefokte Kahn

In het doel van Bayern maakte Kahn een opgefokte indruk. De routinier had een dag eerder van teamchef Klinsmann te horen gekregen dat hij in de nationale ploeg voor het komende wereldkampioenschap reservekeeper is achter Jens Lehmann (Arsenal). In het duel met Bremen deed Kahn niet veel fout. Hij straalde wel de nodige frustratie uit.

Ook Bayern-manager Hoeness was zaterdag weer eens boos op Klinsmann. "Hij had zijn beslissing ook wel een dag later bekend kunnen maken", foeterde de oud-speler. "Een dag voor zo'n belangrijke wedstrijd doe je zoiets niet. Zeker niet als je al misschien wel een halfjaar weet dat je voor een andere doelman kiest. Hier zijn we helemaal niet blij mee."

Coach Magath

De verliezende coach Magath reageerde kalm op de gevoelige verliespartij in Bremen. "Onze positie op de ranglijst is nog steeds comfortabel", zei de oud-international. "We hebben alles nog in eigen hand. We speelden tegen Bremen ook helemaal niet zo slecht als de cijfers doen vermoeden. Ik vond het een ongelukkige nederlaag."

Voor het Nederlands getinte VfL Wolfsburg stapelen de problemen zich op. De ploeg van Hoogendorp, Van der Leegte en Hofland verloor kansloos met 3-0 bij hekkensluiter FC Köln. Alleen Hoogendorp kwam, de gehele wedstrijd, zonder succes in actie.

Ook trainer Bert Van Marwijk verloor, met Borussia Dortmund, voor eigen publiek tegen Leverkusen (1-2). Gentenaar verdedigde het doel van de thuisploeg goed, maar ging niet vrijuit bij de winnende treffer van Freier.