RIJSWIJK - De Graafschap heeft zich als achtste en laatste club geplaatst voor de play-offs van de eerste divisie. De Doetinchemse club zegevierde vrijdag op de laatste competitiedag met 3-2 bij FC Zwolle. Van de medekandidaten verloor FC Den Bosch bij Cambuur en kon de zege van Emmen het succes van De Graafschap niet deren.

Eerder hadden zich al TOP Oss, FC Volendam, FC Haarlem, AGOVV, VVV-Venlo, Helmond Sport en FC Zwolle gekwalificeerd voor de lucratieve verlenging van de competitie. De play-offs beginnen op dindag met de returns op vrijdag. De vier hoogst geplaatste ploegen, waaronder De Graafschap, genieten vooralsnog een vrije periode.

Den Bosch

FC Den Bosch was de voornaamste kandidaat voor de play-offs. De uitwedstrijd tegen Cambuur in Leeuwarden ging echter verloren met 1-0. Den Bosch moest na een half uur al met tien spelers verder. Peters kreeg de rode kaart nadat hij een doorgebroken tegenstander vloerde. Bronkhorst was de matchwinner voor Cambuur in de tweede helft.

Emmen

Emmen had ook nog een kansje, won dan ook van Eindhoven met 3-1, maar greep toch overal naast omdat De Graafschap zegevierde bij FC Zwolle. Emmen-speler Mourad deed zijn best topscorer van de eerste divisie te worden, maar hij bleef op 18 doelpunten steken. Tegen Eindhoven scoorde hij één keer. Jhon van Beukering was de opvallendste speler bij De Graafschap.

De Groot

Hij miste een strafschop maar bracht wel het tweede doelpunt op zijn naam. De Groot maakte het eerste en derde doelpunt voor Graafschap: 2-3. Santi Kolk van FC Zwolle achterhaalde door de eerste goal voor Zwolle te maken de naar Milwall in Engeland vertrokken Powel van FC Den Bosch aan de kop van de topscorerslijst. Beiden scoorden 19 keer en deelden de eerste plaats.