ROTTERDAM - Salomon Kalou stapt opnieuw naar de rechter in zijn slepende zaak tegen minister van vreemdelingenzaken Rita Verdonk. De voetballer heeft zijn advocaat Jelle Kroes de opdracht gegeven beroep aan te tekenen tegen de laatste beslissing van Verdonk. De bewindsvrouw wees op 20 maart het verzoek van Kalou om versneld Nederlander te worden af.

De voetballer van Feyenoord verloor daarmee de kans om met het Nederlands elftal actief te zijn op het wereldkampioenschap voetbal dat deze zomer in Duitsland wordt gehouden. Na die beslissing had het kamp van Kalou zes weken de tijd om in beroep te gaan bij de rechtbank van Rotterdam.

Wet

Maandag maakt Kroes gebruik van dat recht en zal hij beroep aantekenen. "Wij vinden dat de argumenten van de minister niet op de wet zijn gebasseerd", aldus Kroes. "Daar willen we een uitspraak over. Voor het WK komt deze nieuwe stap waarschijnlijk te laat. Als we het wel halen is het mooi meegenomen. We twijfelen er niet aan dat de rechter ons beroep gegrond verklaard. Het is afwachten wanneer het dient. Ik verwacht binnen een paar maanden."