EINDHOVEN - Doelman Gomes heeft bijgetekend bij PSV. De Braziliaan heeft zijn contract bij de Eindhovense voetbalclub verlengd tot 2011. Trainer Guus Hiddink heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Ook Eric Addo verlengde zijn verbintenis. De Ghanese verdediger zet zijn handtekening onder een nieuw éénjarig contract. Het wordt zijn achtste seizoen in Eindhovense dienst.

Gomes kwam in de zomer van 2004 naar Eindhoven en groeide uit tot een belangrijke steunpilaar van de ploeg, die zondag landskampioen kan worden. PSV was er veel aan gelegen de keeper te houden. Zijn oude contract liep af in 2009.

Voorzitter Rob Westerhof toonde zich verheugd: "Gomes is een onomstreden waarde. Nu we hem voor een langere periode aan ons binden, laten we zien dat onze hoge ambities niet veranderen." PSV moet aan het einde van dit seizoen wel afscheid nemen van Hiddink, de coach die PSV veel succes bracht. Met als hoogtepunt de halve finales van de Champions League vorig jaar.

De dubbel

Gomes zei zelf ook zeer content te zijn: "Ik heb het in Eindhoven heel goed naar mijn zin. We hebben vorig seizoen de dubbel gewonnen (landstitel en -beker) en hebben nu alles in eigen hand om dat dit seizoen te herhalen. Als je een avontuur in Europa aangaat en binnen twee jaar deze erelijst kunt laten zien, dan mag je gelukkig zijn".

PSV is ook nog met andere belangrijke spelers druk bezig. De clubleiding praat met André Ooijer over contractverlenging en is ook in gesprek met Chelsea om Alex langer bij PSV te houden.