BARCELONA - Ronald Koeman toonde zich na afloop van de uitschakeling in Barcelona (2-0) een sportieve verliezer. "Over twee wedstrijden gezien was Barcelona de betere ploeg", gaf de coach van Benfica ronduit toe. "Zij hebben ook de betere kansen gecreëerd."

Toch plaatste Koeman nog wel een kleine kanttekening. "In onze thuiswedstrijd kregen wij voor een handsbal geen strafschop en Barcelona nu wel in een soortgelijke situatie. Daar was ik al bang voor. Ronaldinho miste weliswaar, maar ik had die strafschop vorige week ook graag gehad."

Koeman hield hoop op een stunt tot aan de 2-0 van Eto'o in de 89e minuut. "Barcelona hinkte na de rust een beetje op twee gedachten en wij speelden iets beter en rustiger. We kregen ook nog twee mooie kansen via Simao en Miccoli. Jammer dat die 1-1 niet viel. Maar Barcelona heeft uiteindelijk verdiend gewonnen."

Barcelona

Koeman durfde geen uitslag te voorspellen van de komende halve finale tussen Barcelona en AC Milan. "Barcelona is voetballend duidelijk beter. Maar het blijven Italianen."

Rijkaard

Collega Frank Rijkaard reageerde ingetogen op het Spaanse succes in de Champions League. "Het is een goed resultaat. De jongens hebben er goed voor gewerkt. We hebben verdiend gewonnen."

De coach van Barcelona zei geen speciale gevoelens te koesteren voor de komende tegenstander AC Milan, waarmee hij als speler ooit grote triomfen vierde. "Sindsdien ben ik alweer zo vaak die ploeg tegengekomen, dat de nieuwigheid daarvan wel af is. Het gaat om twee duels tussen twee interessante teams, laten we het daar maar bij houden."