BARCELONA - FC Barcelona heeft de halve finale bereikt van de Champions League. Dat ging woensdagavond in Camp Nou ten koste van Benfica: 2-0. De Spaanse kampioen leidde bij rust al door een doelpunt van Ronaldinho. De Nederlandse coaches Rijkaard en Ten Cate hadden hun Braziliaanse vedette daarvoor al een strafschop zien missen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Doordat Barça er heel lang niet in slaagde verder afstand te nemen mocht coach Koeman met de Portugese titelhouder blijven hopen op een wonder. Benfica, dat thuis 0-0 speelde tegen de Spaanse club, kreeg ook enkele mogelijkheden maar faalde in de afwerking. Eto'o besliste het duel vlak voor tijd.

Van Bommel

Mark van Bommel reageerde opgelucht en opgetogen op de zege van Barcelona woensdagavond op Benfica (2-0). "Ik ben ontzettend blij. Vorig jaar speelde ik met PSV in de halve finales van de Champions League ook tegen AC Milan. Nu ga ik met Barcelona de strijd opnieuw aan, hopelijk met een beter resultaat."

Strafschop

Van Bommel sprak van een verdiende strafschop in de beginfase, na een voorzet van hemzelf. "Als een speler de bal op het middenveld op zo'n manier tegen zijn hand krijgt, fluit een scheidsrechter ook. Dus was de strafschop terecht. Jammer dan Ronaldinho miste, maar we bleven rustig en geduldig. Dat is ook de kracht van dit team."

Van Bommel: "We willen altijd aanvallen, maar dan kan niet altijd. Voor hetzelfde geld maakt Benfica in de slotfase nog een doelpunt en ben je uitgeschakeld. Gelukkig maakte Eto'o er alsnog 2-0 van."

Waardering

Van Bommel had genoten van het luide applaus dat hij van het thuispubliek kreeg na zijn wissel. "Op het moment zelf kreeg ik het nog niet zo mee, omdat ik toen nog te veel in de wedstrijd zat. Maar nu vind ik het prachtig. Heel mooi die waardering van onze supporters."

Koeman

Ronald Koeman toonde zich na afloop van de uitschakeling in Barcelona (2-0) een sportieve verliezer. "Over twee wedstrijden gezien was Barcelona de betere ploeg", gaf de coach van Benfica ronduit toe. "Zij hebben ook de betere kansen gecreëerd."

Toch plaatste Koeman nog wel een kleine kanttekening. "In onze thuiswedstrijd kregen wij voor een handsbal geen strafschop en Barcelona nu wel in een soortgelijke situatie. Daar was ik al bang voor. Ronaldinho miste weliswaar, maar ik had die strafschop vorige week ook graag gehad."

Verdiend

Koeman hield hoop op een stunt tot aan de 2-0 van Eto'o in de 89e minuut. "Barcelona hinkte na de rust een beetje op twee gedachten en wij speelden iets beter en rustiger. We kregen ook nog twee mooie kansen via Simao en Miccoli. Jammer dat die 1-1 niet viel. Maar Barcelona heeft uiteindelijk verdiend gewonnen."

Koeman durfde geen uitslag te voorspellen van de komende halve finale tussen Barcelona en AC Milan. "Barcelona is voetballend duidelijk beter. Maar het blijven Italianen."