VILLARREAL - Het 'kleine' Villarreal heeft de halve finales van de prestigieuze Champions League bereikt ten koste van het vermaarde Internazionale. De 'Yellow Submarines' uit Spanje wonnen dinsdag in eigen huis de return in de kwartfinales met 1-0 en dat was precies voldoende om de Italiaanse sterrenploeg uit te schakelen. Het doelpunt van Forlan zes dagen geleden in het met 2-1 verloren duel in San Siro telde dubbel.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Linksback Arruabarrena maakte in de 58e minuut de winnende treffer. Hij sprong precies op het juiste moment in de baan van een schot van spelmaker Riquelme. De uitkomende doelman Toldo van Inter tastte mis.

De wedstrijd kreeg daarna een ander karakter, want tot aan het doelpunt had Inter vrij eenvoudig stand gehouden. De formatie van trainer Mancini leunde op de verdediging en voelde weinig voor aanvallen. Villarreal was in de eerste helft nog niet bij machte gevaar te stichten.

Na de goal probeerde Inter het doel van Villarreal te vinden, maar tevergeefs. Het Spaanse team van coach Pellegrini bleef veel sterker en behield de ongeslagen status in het eigen stadion El Madrigal, waar de helft van de plaatselijke bevolking (20.000) een plekje had gevonden. Villarreal treft in de halve finale de winaar van de wedstrijd op woensdag tussen Juventus en Arsenal.