MILAAN - Lange tijd stond Olympique Lyon op het punt om geschiedenis te schrijven. De Franse kampioen bereikte nog nooit de halve finales van de Champions League, maar was daar dinsdagavond tegen AC Milan erg dichtbij. Net als een jaar eerder tegen PSV, ging het op de valreep toch nog fout. Inzaghi frommelde, samen met Kaka, drie minuten voor tijd de bal over de doellijn: 2-1. In blessuretijd maakte Sjevtsjenko ook nog 3-1.

Die uitslag volstond na de doelpuntloze remise in Lyon zes dagen eerder. In de halve eindstrijd ontmoet de ploeg van trainer Ancelotti over twee weken de winnaar van het duel tussen FC Barcelona en Benfica. Zij spelen woensdagavond tegen elkaar.

Lyon was tegen AC Milan van plan eindelijk af te rekenen met een jarenlange Europese frustratie. In de Franse competitie maakt de club al jaren achtereen de dienst uit. Ook nu staat Olympique Lyon, met nog zes wedstrijden te spelen, twaalf punten voor op de nummer twee Bordeaux. In de Champions League kwam het elftal echter nooit verder dan de kwartfinales.

Eminent

Ook voor AC Milan was het duel woensdagavond van eminent belang. De landstitel is zo goed als zeker verspeeld aan Juventus. Het winnen van de Champions League was de enige manier om het seizoen alsnog te laten slagen. Bovendien wilden de Italianen de nare ontknoping van vorig seizoen in het Europese toernooi doen vergeten, toen Liverpool in de finale een 3-0-achterstand omboog in 3-3 en Milan na strafschoppen zelfs versloeg.

Stam

Bij AC Milan maakte Jaap Stam dinsdag zijn rentree na een kuitblessure. Hij startte rechts in de verdediging, terwijl Seedorf een plek links op het middenveld kreeg toebedeeld. De terugkeer van Stam was van korte duur. Al na 24 minuten moest de toekomstig Ajacied geblesseerd naar de kant. De 40-jarige Costacurta verving hem.

Direct na die wissel nam AC Milan de leiding. Seedorf leverde met zijn linkerbeen een perfecte voorzet af op Inzaghi, die de bal binnenkopte: 1-0. Vijf minuten later kwam Lyon verdiend langszij. Doelman Dida ging niet vrijuit, zodat oud-Vitessespeler Diarra, na een gevaarlijke vrije trap van Juninho, met zijn hoofd de 1-1 aantekende.

De tweede helft domineerde AC Milan, maar Lyon kwam lange tijd niet echt in de problemen. Tot drie minuten voor tijd toen de bal voor de voeten van Inzaghi viel. Samen met Kaka tekende hij de 2-1 aan, waarna Sjevtsjenko de overwinning naar 3-1 tilde. Lyon zal opnieuw een jaar moeten wachten om de Europese droom te laten uitkomen.