WOKING - Juan Pablo Montoya is niet tevreden over de huidige gang van zaken binnen het McLaren team. Na afloop van de Australische Grand Prix haalde de Colombiaan openlijk uit naar teamgenoot Kimi Raïkkönen en de leiders van het McLaren-team.

"Ik weet niet wat Kimi tijdens de laatste ronde probeerde te bewijzen in Melbourne, maar wat hij deed was compleet onverantwoord. Hij kon Alonso niet meer bedreigen en een ronderecord neerzetten zat er ook niet in. Er was dus geen reden om plots zo snel te rijden. Waarom kon hij overigens niet vroeger in de race zo snel rijden? Was hij opzettelijk traag of dacht hij aan andere dingen tijdens de race?" bekritiseerde Montoya zijn teamgenoot.

En niet alleen Raïkkönen kreeg kritiek. Ook de teamleiding kreeg er van langs.

"Ik was echt geschokt toen ik zag dat het team tijdens de laatste pitstops rustig de tijd nam om de voorvleugel van Kimi's wagen te vervangen. Hadden ze dat niet gedaan dan hadden we beiden op het podium gestaan".

Het lijkt nu plots wel heel erg zeker dat Montoya zijn contract bij McLaren niet zal verlengen aan het eind van het seizoen. De Colombiaan gaf eerder al toe in gesprek te zijn met andere teams. Vooral Red Bull zou interesse tonen.