GENEVE - De UEFA overweegt de tweede ronde van de Champions League in de toekomst te schrappen. Dat zegt topofficial Gerhard Aigner woensdag in het Zwitserse dagblad Le Temps. Aigner denkt de kwestie te kunnen regelen tijdens de bestuursvergadering op 12 en december in het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon.

"De topclubs waren hongerig", aldus Aigner. "Ze wilden meer geld omdat de markt bereid was meer geld te bieden. Wij gingen op dat verzoek in... en de resultaten waren voorspelbaar." Door de invoering van de tweede ronde in het seizoen 1999/2000 is de kalender overvol. "De vraag is of de spelers niet te veel wedstrijden spelen. Wij overwegen de mogelijkheid de tweede ronde te schrappen."

Aigner wil de tweede ronde in het seizoen 2003/04 vervangen door een KO-systeem. "Maar dat heeft consequenties voor de inkomsten van de clubs." De topman van de UEFA verwacht dat vooral de rijke clubs, verzameld in de G14, zullen tegenspartelen. "Minder wedstrijden betekenen minder inkomsten in de vorm van kaartverkoop en televisiecontracten. De topclubs kunnen dat moeilijk accepteren."

Aigner weet de oplossing. "Minder wedstrijden en toch dezelfde inkomsten, daar zijn alle clubs voor. Maar die mogelijkheid moet nog onderzocht worden." De UEFA is volgens Aigner vooralsnog niet van plan wijzigingen aan te brengen in het UEFA-bekertoernooi.