AMSTERDAM - AC Milan kan zich dinsdagavond in het eigen San Siro ten koste van Olympique Lyon plaatsen voor de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti hoopt na de 0-0 van vorige week op de aanvalsdrift van het spitsenduo Andrei Sjevtsjenko en Filippo Inzaghi. Gezamenlijk hebben de aanvallers al 105 doelpunten gemaakt in Europese wedstrijden.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Inzaghi neemt de plaats in van Alberto Gilardino, die in het eerste duel tegen Lyon nog in de basis begon. Gilardino is trefzeker in de Serie A, maar in de Champions League moet hij zijn eerste doelpunt nog maken. Inzaghi doet het wat dat betreft beter. Hij had begin maart met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de winst op Bayern München (4-1).

Stam

Jaap Stam staat dinsdag waarschijnlijk ook weer in de basis. De verdediger miste het eerste duel tegen de Fransen vanwege een kuitblessure, maar is weer bijna helemaal fit. Als hij toch niet speelklaar is, neemt de 39-jarige Alessandro Costacurta opnieuw zijn plaats in. De 37-jarige aanvoerder Paolo Maldini, die ook net is hersteld van een hardnekkige blessure, begint waarschijnlijk op de bank.

Ancelotti

Coach Ancelotti is niet bang voor Lyon, dat weer kan beschikken over de gevaarlijke Braziliaanse middenvelder Juninho. "We voelen geen druk", beweert de Italiaanse coach. "We zijn gewend aan dit soort wedstrijden. We moeten winnen om de volgende ronde te bereiken, maar dat is geen probleem."

Stadsgenoot Internazionale verdedigt dinsdag in Spanje een 2-1 voorsprong tegen Villarreal. Inter-coach Roberto Mancini waakt voor onderschatting. "Het belangrijkste is dat we niet mogen gokken op een 0-0. We moeten voor de winst gaan. Villarreal is een gevaarlijke tegenstander die op ieder moment kan scoren." Als de Spanjaarden met 1-0 winnen, is Inter alsnog uitgeschakeld.