DELFZIJL - Schaatsster Wieteke Cramer heeft definitief overeenstemming bereikt met VPZ. De nationaal kampioene, afkomstig van de Postcode Loterij, tekende voor een jaar. Ook ploeggenoot Rhian Ket stapt over naar de formatie van coach Sijtje van der Lende.

Verder heeft het assurantiebedrijf inmiddels Marco Lubbers vastgelegd. Het talent stond enige tijd geleden al op het punt van doorbreken, maar raakte zwaar geblesseerd. "Wij hebben voldoende vertrouwen in hem om deze schaatser een kans te geven", zegt Bert ten Hove, eigenaar van VPZ.

VPZ, dat recentelijk afscheid nam van de gestopte Barbara de Loor, streeft naar een formatie met vier vrouwen. Jorien Voorhuis en Els Murris zijn ook al vastgelegd. Voor de laatste positie is Paulien van Deutekom kandidaat. Zij laat op korte termijn weten in te gaan op een aanbod. Zegt ze nee, dan komt eventueel Moniek Kleinsman nog in beeld.

Bij de mannen start VPZ het komend seizoen met Remmelt Eldering, Erwin ten Hove, Arnaud Venema en Rhian Ket. Bekende namen als Bob de Jong en Gianni Romme, nog op zoek naar een ploeg, zijn niet in beeld. "Wij zoeken het in de jonge garde", zegt Ten Hove.