MELBOURNE - Toro Rosso, het enige team dat V10-motoren gebruikt in de F1, mag geen punten kunnen scoren. Die eis ontving de internationale automobielfederatie FIA van het nieuwe Super Aguri team en MF1, het team van Christijan Albers.

De twee achterhoede teams pikken het niet dat Toro Rosso voordeel haalt uit het feit dat zij als enige renstal met een V10-motor mogen rijden. In Melbourne leverde dat het voormalige Minardi-team in eerste instantie zelfs een punt op. Al moest Scott Speed dat punt na de race inleveren wegens een inhaalactie op een foutief moment.

Voorlopig dus geen punten voor de Scuderia Toro Rosso, en dat is maar goed ook volgens MF1 en Super Aguri. Zij dringen er bij de FIA immers op aan dat het tweede Red Bull team geen punten mag scoren. Volgens Autosport.com vinden de twee teams dit de enige faire oplossing tegenover de teams die wel met V8-motoren rijden.

Super Aguri en MF1 vinden wel dat de rijders van Toro Rosso eventueel gescoorde punten wel mogen behouden aangezien het niet hun fout is dat het team zich niet aan de regels houdt.