MILAAN - Jaap Stam is bij AC Milan waarschijnlijk net op tijd fit om de return dinsdagavond in de kwartfinales van de Champions League tegen Olympique Lyon mee te maken. De oud-international was enkele weken uitgeschakeld door een kuitblessure. De toekomstige Ajacied heeft inmiddels de training hervat en lijkt klaar om zijn plaats rechts in de Italiaanse defensie weer in te nemen.

AC Milan, met Seedorf als vertrouwde basisspeler, hield vorige week Olympique Lyon in Frankrijk op 0-0. In San Siro moet de ploeg van coach Ancelotti het karwei kunnen afmaken, zeker als het vermaarde spitsenduo Sjevtsjenko/Inzaghi een beetje op dreef is. Het tweetal is goed voor liefst 106 treffers op Europees niveau.

Schorsing

Bij Olympique, dat PSV in de achtste finales bedwong, keert de Braziliaanse sterspeler Juninho terug. Hij was vorige week in de teleurstellende thuiswedstrijd tegen AC Milan geschorst. De Franse kampioensploeg moet het wel stellen zonder de dynamische en trefzekere inbreng van Tiago Mendes. Hij kreeg in de eerste wedstrijd tegen Milan in de extra tijd een onnodige gele kaart, waardoor hij een schorsing opliep.

Stadgenoot Internazionale verdedigt dinsdagavond in Spanje tegen Villarreal een broze voorsprong van 2-1. Routinier Figo is weer beschikbaar voor Inter. De Portugese spelmaker miste vorige week de thuiswedstrijd door een spierblessure.