MEERLE - Erik Dekker doet woensdag mee aan Gent-Wevelgem. De renner maakte aanvankelijk geen deel uit van de groep renners waaruit de leiding van Rabobank een ploeg zou samenstellen voor de Belgische semi-klassieker, die meetelt in de ProTour. "Dekker is een meerwaarde voor de ploeg in zo'n wedstrijd", verklaarde ploegleider Frans Maassen.

Dekker was na de Ronde van Vlaanderen, waarin hij 22e werd, gevraagd voor de midweekse koers. "Ervoor wilden we hem er niet mee lastig vallen, maar duidelijk is dat Erik de ploeg meer "body" geeft. Hij kan bovendien Flecha goed sturen", aldus Maassen.

De ploeg waarmee Rabobank in Gent-Wevelgem start is dezelfde als die van zondag in de Ronde van Vlaanderen. Dat is opmerkelijk omdat behalve Dekker ook Jan Boven, Marc Wauters en Joost Posthuma niet in de voorlopige selectie stonden. "Het probleem is dat jongens als Marc de Maar en Niels Scheuneman door omstandigheden op dit moment niet het gewenste niveau halen voor deze wedstrijd", legde Maassen uit.

Freire

Ook Oscar Freire komt woensdag niet in actie. De Spanjaard liet de Ronde van Vlaanderen al schieten omdat hij bang is dat de problemen aan het zitvlak, die hem vorig jaar van de fiets hielden, terugkeren door het rijden op de kasseien. Gerben Löwik kampt met eenzelfde kwetsuur. Thorwald Veneberg is herstellende van breuken in sleutelbeen en schaambeen, terwijl Jukka Vastaranta enkele vingers brak in de Brabantse Pijl.