AMSTERDAM - Henk ten Cate is de belangrijkste kandidaat om Guus Hiddink op te volgen als hoofdtrainer van PSV. Dat meldt Algemeen Dagblad Sportwereld maandag. De 51-jarige assistent van Frank Rijkaard bij Barcelona heeft de trainer inmiddels op de hoogte gebracht van zijn belangstelling. Volgens de krant krijgt Ten Cate de voorkeur boven Ronald Koeman (Benfica) en Bert van Marwijk (Borussia Dortmund).

Het is nog maar de vraag of Ten Cate de overstap naar Eindhoven zal maken. PSV moet bij het aantrekken van de oud-trainer van onder meer Sparta, NAC Breda en Vitesse wel een afkoopsom aan Barcelona betalen. PSV-voorzitter Rob Westerhof hoopt zo snel mogelijk een opvolger van Hiddink aan te stellen. Waar de succestrainer van PSV heen gaat, is nog niet bekend.

Cocu

Met een eventuele aanstelling van Ten Cate hoopt PSV ook aanvoerder Phillip Cocu voor de club te behouden. In zijn eerste jaar bij Barcelona werkte de assistent-trainer samen met de 35-jarige middenvelder. Het is bovendien belangrijk dat Ten Cate vloeiend Engels en Spaans spreekt, waardoor het contact met bijvoorbeeld Gomes, Alex en Farfán makkelijker zal verlopen.