ALMELO - Heracles Almelo is door een zege op concurrent Sparta (1-0) een stap dichter bij lijfsbehoud gekomen. De ploeg van de scheidende trainer Bosz versloeg de Kasteelclub zaterdagavond in het Polman Stadion op basis van meer lef en wilskracht. Middenvelder Quansah besliste het spannende degradatieduel vlak voor rust, na een fout van Sparta-doelman Ponk.

Heracles behaalde uit de laatste tien duels slechts één zege, thuis tegen Willem II. De ploeg die lange tijd in de middenmoot verbleef, kwam door deze slechte reeks na de winterstop alsnog in degradatieproblemen. Door de winst tegen Sparta nam Heracles een serieuze stap om de nacompetitie te ontlopen. Het gat met nummer zestien Sparta is met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten. De Almeloöers moeten nog tegen RKC Waalwijk (uit), concurrent NAC Breda (thuis) en Roda JC (uit).

Problemen

De problemen voor Sparta nemen met de week toe. De Rotterdammers wonnen voor het laatst op 25 februari, thuis van nummer zeventien Willem II. De ploeg van trainer Vloet brengt dit seizoen, ondanks de komst van de Belgische spits Van Tornhout, aanvallend weinig tot niets. Ook tegen Heracles kwam Sparta nauwelijks tot offensieve daden. Alleen in de slotfase waren Cvetkov en Van Tornhout dicht bij de 1-1. Vooral de Belg faalde; vrij voor doelman Pieckenhagen schoot hij naast.

"Over de nederlaag ga ik niet moeilijk doen. Heracles had veel meer agressie in zijn spel dan wij. Maar Van Tornhout had die ene kans niet mogen missen", stelde Vloet. Aan hem de moeilijke taak om zijn ploeg scherp te krijgen voor de duels met RBC Roosendaal (thuis), RKC Waalwijk (thuis) en ADO Den Haag (uit).

Bosz

Tevredenheid alom toonde collega Bosz na afloop. "We zaten de laatste tijd in een moeilijke fase. Maar tegen Sparta wilden en moesten we winnen. Dat straalde de ploeg ook uit. En dan kijk je eindelijk weer eens met een goed gevoel naar de ranglijst."