LONDEN - Voor de tweede keer binnen vier dagen onderstreepte Ruud van Nistelrooij zijn kwaliteiten als scorende spits. De aanvaller van Manchester United, woensdag al goed voor de enige treffer tegen West Ham United, maakte zaterdag het winnende doelpunt in de uitwedstrijd met Bolton Wanderers: 1-2.

Dankzij Van Nistelrooij verkleinde Manchester United het verschil met koploper Chelsea tot zeven punten. De landskampioen morste twee punten tegen degradatiekandidaat Birmingham City (0-0).

Invaller

Opmerkelijk was dat Van Nistelrooij het winnende doelpunt als invaller maakte. De wegen van zijn trainer Ferguson zijn zo langzamerhand ondoorgrondelijk. Topscorer Van Nistelrooij moest een kleine maand toekijken hoe Rooney en Saha het spitsenkoppel van Manchester United vormden.

De Nederlander keerde woensdag plotseling als aanvoerder terug in de basisformatie van de nummer twee van de Engelse competitie. Hij maakte het enige doelpunt van het duel met West Ham United, maar begon tegen Bolton Wanderers gewoon weer op de bank.

Van Nistelrooij keek toe hoe Bolton Wanderers in de 27e minuut de leiding nam. Davies liet doelman Van der Sar kansloos. Saha maakte in de 33e minuut gelijk waarna Van Nistelrooij in de 61e minuut onder luid applaus van de meegereisde fans van Manchester United mocht invallen. Op aangeven van Saha maakte hij in de 79e minuut het bevrijdende tweede doelpunt.

Arsenal

Arsenal raakt in de slotfase van het seizoen steeds beter in vorm. De club, dinsdag al te sterk voor Juventus, klopte voor eigen publiek Aston Villa: 5-0. Van Persie bekroonde een invalbeurt met de vierde treffer van Arsenal. Bij Aston Villa speelde Bouma de hele wedstrijd. Hij kreeg een gele kaart.

Nummer vier Tottenham Hotspur leed een gevoelige nederlaag bij Newcastle United: 3-1. Verdediger Dawson kreeg een rode kaart. Davids werd twee minuten voor tijd door trainer Jol naar de kant gehaald. Fulham ging voor eigen publiek onderuit tegen Portsmouth: 1-3. Aanvaller John maakte deel uit van de basisformatie van de club uit Londen. Hij moest na ruim een uur voetballen naar de kant.