MüNCHEN - Bayern München moest zaterdag in de Bundesliga met een pijnlijk gelijkspel genoegen nemen. De koploper kon hekkensluiter FC Köln niet verslaan: 2-2. Roy Makaay scoorde in de veertigste minuut de vierde en laatste treffer van de wedstrijd.

De stagnerende ploeg van coach Magath diende voor bijna 70.000 morrende toeschouwers in de uitverkochte Allianz Arena zelfs twee keer een achterstand weg te werken.

Vier jaar

Bayern München heeft het op eigen veld vaak moeilijk tegen de Keulse opponent. De Beierse ploeg wacht alweer vier jaar op een thuiszege op de West-Duitse formatie, die als enige club in de Bundesliga Bayern in eigen huis al acht keer wist te verslaan.

Ook zaterdag was FC Köln, dat vrijwel zeker degradeert, meer dan lastig voor de lijstaanvoerder. Via Feulner en Streit kwamen de bezoekers twee keer op voorsprong. Bij beide treffers ging de 36-jarige doelman Kahn niet vrijuit. Dankzij Sagnol en Makaay, met zijn veertiende competitietreffer, ging Bayern zonder achterstand de rust in.

Na de pauze keerde Kahn niet terug. Door een gekneusde rib moest hij zijn plaats afstaan aan jeugdinternational Rensing. Bayern speelde ook in de tweede helft matig en mat. Een kwartier voor tijd greep de Keulse doelman Bade nog wel knap in bij een afstandschot van de teleurstellende Ballack.

HSV

Door de blamerende remise kan Hamburger SV zondag dichter bij Bayern komen. De ploeg van de drie Nederlanders Boulahrouz, De Jong en Van der Vaart moet dan wel winnen van nummer vier Schalke 04. HSV staat nu nog tien punten achter Bayern, evenveel als Werder Bremen, dat zaterdag met 1-0 van Eintracht Frankfurt won door een doelpunt van topscorer Klose (twintig treffers).

Borussia Dortmund

Met Gentenaar in het doel verloor Borussia Dortmund met 2-1 bij Borussia Mönchengladbach. Oud-Ajacied Rafael maakte beide treffers voor de winnende ploeg. Hoogendorp viel zonder succes in bij VfL Wolfsburg (1-1 tegen MSV Duisburg).