UTRECHT - FC Utrecht is in de eredivisie met een fraaie eindsprint bezig. De subtopper behaalde vrijdag de vierde opeenvolgende zege. De ploeg van trainer Booy versloeg middenmoter RKC Waalwijk met 3-1. Daarmee bleef FC Utrecht stevig op de vierde plaats, een positie die ruimschoots recht geeft op een ticket voor de meest interessante play-offs.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vanaf de beginfase was duidelijk dat er voor RKC Waalwijk niet veel te halen was in stadion Galgenwaard. FC Utrecht speelde goed georganiseerd en geconcentreerd. De uitgekookte thuisclub liet zich niet verleiden tot een opportunistisch offensief. Weloverwogen zocht de ploeg van Booy de aanval.

Dankzij met name Van den Bergh, die volgend seizoen in de Amerikaanse Major League wil uitkomen, was er in de eerste helft iets te genieten. De 'hangende' linksbuiten deed aan de bal mooie en onverwachte dingen. Het was echter verdediger Braafheid die in de 25e minuut de score opende. De linksback schoot raak met dank aan doelman Van Dijk, die een Utrechtse hoekschop onvoldoende wegwerkte.

Eenzijdig duel

De thuisploeg verzuimde nadien het eenzijdige duel meteen te beslissen. Ramzi miste oog in oog met doelman Van Dijk de beste kans. RKC was in de teleurstellende eerste helft nauwelijks gevaarlijk.

De Brabantse ploeg had wel recht op een strafschop, nadat nieuwkomer Van Buuren, die zijn contract donderdag met twee jaar verlengde, de bal in eigen strafschopgebied tegen zijn arm kreeg. De rechtsback schrok er zelf van, maar arbiter Van Egmond reageerde niet.

Na de pauze gebeurde er veel meer in de sfeervolle Galgenwaard. Met een bekeken schot leek Ramzi de wedstrijd snel te beslissen.

Binnen een minuut bracht Van de Haar (ex-FC Utrecht) de marge weer terug tot één doelpunt. Met kansen voor beide ploegen kende het duel een spannende slotfase. Uiteindelijk deelde invaller Fortuné, vorige week tegen Heracles (1-0) als wisselspeler ook al succesvol, de knock-out uit aan de Waalwijkers: 3-1.