ROSMALEN - De tennissers Marcos Baghdatis en Nikolai Davidenko komen deze zomer naar het Ordina Open, het internationale grastennistoernooi in Rosmalen. Dit maakten de organisatoren donderdag bekend.

Verder zijn de Nederlanders Sjeng Schalken en Raemon Sluiter, de Duitser Nicolas Kiefer en de Spanjaarden Juan-Carlos Ferrero en Tommy Robredo voor het mannentoernooi vastgelegd. Het Ordina Open wordt van 18 tot en met 24 juni gehouden.

Baghdatis ontpopte zich dit jaar tot publiekslieveling bij de Australian Open. De Cyprioot haalde in Melbourne de finale, die hij verloor van de Zwitser Roger Federer. De Rus Davidenko bezet momenteel de vijfde plaats op de wereldranglijst.

Vrouwentoernooi

Bij de vrouwen komen twee speelsters uit de toptien van de wereld op de baan. De organisatie slaagde er in de Russische Jelena Dementjeva en de Française Mary Pierce naar Rosmalen te halen. De belangrijkste Nederlandse inbreng komt van Michaëlla Krajicek. Het vrouwentoernooi is dit jaar uitgebreid met een kwalificatietoernooi, waaraan zestien speelsters kunnen deelnemen.