ALKMAAR - De overgang van Gerard van Velde naar de DSB-formatie staat op losse schroeven. Beide partijen kunnen geen overeenstemming bereiken over de financiën. "De gesprekken zijn in goede sfeer verlopen en Gerard vraagt absoluut geen belachelijke dingen", verduidelijkte teammanager Toon Gerbrands.

"Maar wij hebben ons budget al bepaald en hebben dus weinig ruimte. DSB heeft al vier goede schaatsers onder contract en Gerard is natuurlijk ook een 'grote jongen'. Waarschijnlijk komt het niet goed." Gerbrands liet wel doorschemeren dat hij de hoop op een akkoord nog niet heeft opgegeven. "Maar voorlopig kijken beide partijen verder."

De teammanager maakte tevens bekend dat de vrouwen-marathonploeg van DSB volgend seizoen wordt geleid door Lammert Huitema. Bij die ploeg wordt de plek van de gestopte Jenita Hulzebosch-Smit opgevuld door Karin Maarse. De marathonschaatsers van DSB krijgen komende winter aanwijzingen van coach Ynco de Vries. De ontdekker van Marianne Timmer volgt de ontslagen Piet Kleine op.