MILAAN - Internazionale heeft slechts een kleine stap kunnen zetten op weg naar de halve finale van de Champions League. De bedwinger van Ajax won woensdagavond voor eigen publiek van Villarreal, maar heeft nog allerminst zekerheid: 2-1.

Het begin was enerverend. Nog voor de eerste minuut verstreken was stond Villarreal al op voorsprong. De defensie van Inter kon niet geloven dat de Spaanse opponent zo brutaal zou zijn al meteen de aanval te kiezen. Doelman Toldo was wel alert. Hij redde fantastisch op een schot van Jose Mari, naar was kansloos op de rebound van Forlan: 0-1.

De Milanese ploeg was meteen klaarwakker. De reactie volgde snel en kwam van Adriano, die ondanks de kritiek toch mocht beginnen. De Braziliaanse spits scoorde in 2006 pas drie keer, in dertien duels, maar had zijn vierde treffer van het jaar voor het geschiktste moment bewaard. Stankovic kreeg op rechts van Sorín alle gelegenheid voor te zetten, Peña verzuimde de bal weg te werken, Adriano profiteerde: 1-1.

De Italianen leefden prompt op, gingen beter voetballen maar slaagden er niet in afstand te nemen. Ook niet met Martins in de plaats van Uruguayaan Recoba, die geel kreeg wegens een meningsverschil met de scheidsrechter en prompt werd gewisseld.

Succes

Tien minuten na rust had de Nigeriaan wel succes. Opnieuw deed Stankovic het voorbereidende werk. Inter hield, in de jacht op meer doelpunten, het tempo hoog.

Villarreal kwam onder druk maar bleef knap overeind. Dat gaf zoveel moed dat de bezoekers in de slotfase best bereid waren tot enige risico. Het had in het laatste kwartier zomaar de gelijkmaker van Riquelme kunnen opleveren.

De Argentijn miste evenwel. Ook daarna moest Toldo erg goed blijven opletten.