LYON - Olympique Lyon is nog altijd ongeslagen dit seizoen in de Champions League. Maar na de negende wedstrijd woensdagavond tegen AC Milan hoeft de Franse kampioen zich weinig illusies meer te maken op een plaats bij de laatste vier. Voor eigen publiek bleef de bedwinger van PSV steken op 0-0. Dat maakt de return volgende week dinsdag in Milaan tot een loodzware opdracht.

Milan, zonder Stam en Cafu (beiden geblesseerd) en met Seedorf en de bijna 40-jarige Costacurta, was in de eerste helft onbetwist de gevaarlijkste ploeg. Vooral van Sjevtsjenko ging veel dreiging uit. De topschutter van de Champions League (acht treffers) kwam voor de rust drie keer in een uitstekende scoringspositie. Evenzoveel keer redde doelman Coupet voortreffelijk. Kaka schoot in de twaalfde minuut naast het Franse doel.

Dida

Olympique Lyon kwam in de eerste helft nauwelijks aan voetballen toe. Milan-doelman Dida moest alleen in de 26e minuut opletten bij een verraderlijke Franse vrije trap. De kleurloze thuisploeg miste duidelijk de impulsen van de Braziliaanse spelmaker Juninho.

Hij was geschorst na zijn tweede gele kaart in de thuiswedstrijd tegen PSV (4-0). Hij had eerder in de uitwedstrijd in Eindhoven het enige doelpunt (0-1) voor zijn rekening genomen, met dank aan doelman Gomes.

Ook AC Milan speelde dit seizoen in de Champions League twee keer tegen PSV. Zonder veel succes: 0-0 in Milaan en 1-0 verlies in Eindhoven. Dat was tot dusver de enige nederlaag voor de Milanese topploeg dit seizoen op CL-niveau.

Dominanter

Na de pauze was Olympique Lyon in Stade Gerland dominanter dan de Italiaanse ploeg. Vooral Tiago, die man die thuis tegen PSV twee keer scoorde, voerde het tempo op. Hij was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar het was niet zijn avond. Door een gele kaart in de extra tijd mist hij het duel in Milaan.

Doelman Dida hoefde ook in de slotfase niet veel in actie te komen. Met Maldini voor zijn generatiegenoot Costacurta speelde Milan het duel professioneel uit. De derde kwalificatie voor de halve finales in vier jaar lonkt stevig voor de ploeg van coach Ancelotti, die onlangs tot medio 2009 bijtekende.