MELBOURNE - Wordt Nico Rosberg volgend jaar de nieuwe teamgenoot van Fernando Alonso bij McLaren? Volgens de teamleiding van McLaren-Mercedes niet, maar diverse insiders zeggen dat er weldegelijk wordt gewerkt aan een deal met Williams, het team waar de zoon van ex-wereldkampioen Keke nu voor rijdt.

De Grand Prix van Australië is pas de derde race van het seizoen maar het zogenaamde "silly season" draait nu al op volle toeren. Spilfiguur in de transfersoap is nog steeds de Fin Kimi Raïkönnen, maar ook rookie Nico Rosberg speelt na zijn indrukwekkende debuut in de F1 plots een belangrijke rol. Omdat Raïkkönen nog steeds niet weet of hij ook in 2007 voor McLaren wil rijden is het team op zoek naar een waardige vervanger. Die menen ze gevonden te hebben in debutant Nico Rosberg.

"Niks van", verklaarde Mercedes-baas Norbert Haug aan SID. "We zijn niet in gesprek met Rosberg. We zijn ons er bovendien van bewust dat zolang onze line-up voor 2007 niet vastligt, dit soort geruchten zal blijven opduiken".

Daar heeft Haug het alvast bij het rechte eind. Ondanks hun officiële ontkenning van het nieuws blijft het in de paddock immers gonzen van de geruchten over Rosberg. Volgens de laatste info mag Rosberg Jr. bij Williams vertrekken voor 30 miljoen dollar en iemand die zijn plaats wil invullen. Die vervanger zou McLaren al gevonden hebben. Het Britse team zou hun beschermeling Lewis Hamilton aan het team van Frank Williams willen uitlenen.