AMSTERDAM - Rob Baan heeft zwijggeld ontvangen van Feyenoord om niet te praten over zijn gedwongen vertrek als technisch-directeur bij de Rotterdamse club. Dat zegt hij woensdag in een interview met Algemeen Dagblad. Baan werd twee jaar geleden de laan uitgestuurd bij Feyenoord.

Een falend transferbeleid werd door Feyenoord als reden gegeven waarom Baan werd ontslagen bij de club. De 62-jarige Baan heeft na zijn ontslag nooit zijn kant van het verhaal verteld. "Laat ik het zeggen zoals het is: Feyenoord heeft bij mijn vertrek een weerwoord afgekocht", zegt Baan in de krant.

"Dat gebeurt standaard en dat gaat om een bedrag dat je gewoon niet kunt laten lopen. Mijn vrouw en ik hebben er een leuk huisje van gekocht in Kijkduin en alle verhalen over een falend transferbeleid heb ik de afgelopen twee jaar maar over me heen laten komen."

Vertrouwelijk

Volgens Baan is hij niet op een nette manier weggestuurd bij Feyenoord. Een paar maanden voor zijn vertrek moest hij van voorzitter Jorien van den Herik het personeelsbestand bij Feyenoord doorlichten.

De vertrouwelijke mail waarin Baan duidelijk maakte welke mensen Feyenoord in de toekomst zou kunnen missen, kwam bij de betreffende personen terecht. "Ik had met Van den Herik de kortste lijn die er maar mogelijk was en dat heeft een aantal mensen binnen Feyenoord nooit gezind. Er is niets meer en niets minder dan een coup gepleegd op mijn positie. Iemand heel dicht bij Van den Herik heeft die mail laten lekken."

Transferbeleid

Dat hij vanwege een falend transferbeleid is weggestuurd vindt Baan een slap excuus. "Na de Uefa Cup-winst vertrokken kort na elkaar vijf van de beste spelers. Het was logisch om te voorspellen dat het daarna een periode minder zou gaan. Begrijp me goed: als een topclub na ruim vijf jaar vindt dat iemand anders de technische lijn moet gaan bepalen, dan is dat het goed recht van die club. Maar ik werd geslachtofferd terwijl Feyenoord mijn contract had verlengd tot in 2008."

In een reactie in Algemeen Dagblad laat Feyenoord-directeur Chris Woerts weten dat de club Baan nooit heeft betaald om te zwijgen.