KERKRADE - De KNVB heeft 130 supporters van Roda JC een stadionverbod opgelegd naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het bekerduel Ajax-Roda JC, vorige week. Dat heeft de KNVB woensdag bevestigd. De straf geldt voor negen maanden.

In die periode worden de fans niet alleen geweerd bij competitie- en bekerwedstrijden, maar ook bij duels van Oranje. Dat betekent dat de relschoppers een bezoek aan het wereldkampioenschap voetbal (deze zomer in Duitsland) kunnen vergeten.

De Limburgse club laat weten geen partij in de procedure te zijn en verwijst boze fans door naar de KNVB. Roda JC denkt dat er ook onschuldige supporters slachtoffer zijn geworden:

Stadionverboden

"We hebben geen enkele mogelijkheid om stadionverboden te voorkomen. Roda JC zal zich echter blijven inzetten om de onschuldige supporters te helpen."

De KNVB laat in een reactie weten volledig te vertrouwen op de gegevens die de bond van de politie heeft gekregen. "Maar fans die menen onschuldig te zijn, kunnen zich wenden tot de beroepscommissie stadionverboden", aldus een woordvoerder van de KNVB.