LONDEN - Arsenal heeft zich een uitstekende uitgangspositie verworven om zich, voor het eerst in de geschiedenis, te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Dinsdag wonnen de Londenaren het eerste duel tegen Juventus met 2-0. Fabregas en Henry maakten de doelpunten. Woensdag 5 april is de return.

Arsenal heeft nu al zeven duels op rij geen doelpunt meer tegen gekregen in de Champions League, een evenaring van het record van AC Milan. De Italiaanse ploeg hield in het seizoen 2004-2005 ook zeven duels achtereen het doel schoon.

Prestatie

Het zou een wonderlijke prestatie zijn van Arsenal om zich te scharen bij de beste vier clubs van Europa. In de Premier League nemen 'The Gunners' een zesde plaats in. Tien wedstrijden gingen al verloren. Normaal gesproken zijn de rollen juist omgedraaid. De ploeg van trainer Wenger eindigde de laatste jaren steevast bij de bovenste drie in Engeland. In de Champions League wilde het echter, tot frustratie van spelers en supporters, telkens opnieuw niet lukken om ver te komen.

Deze editie kende Arsenal een eenvoudig begin. In een groep met Ajax, FC Thun en Sparta Praag werden vroegtijdig de achtste finale bereikt. Daarin rekende de ploeg van Van Persie en Bergkamp af met Real Madrid, vooral dankzij een knappe uitzege.

Beide Nederlandse spelers startten dinsdagavond tegen Juventus op de bank. Nedved (schorsing) en Del Piero (blessure) ontbraken bij de Italianen. Vieira, die Arsenal deze zomer verruilde voor 'De Oude Dame', stond wel in de basis.

Steekpass

Kort voor rust nam Arsenal de leiding. Een prima steekpass van Henry werd knap tegendraads ingeschoten door Fabregas: 1-0.

Na de pauze begon Arsenal beter te voetballen en voerde het de druk op Juventus op. Twintig minuten voor tijd leidde dat tot de verdiende 2-0. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Op aangeven van Fabregas mocht Henry scoren.

Van Persie

De laatste acht minuten mocht Van Persie nog meedoen. Hij viel in voor Reyes. Juventus beëeindige het duel met negen spelers. Camoranesi en Zebina kregen allebei een rode kaart.