AMSTERDAM - Ajacied Wesley Sneijder is volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport dicht bij een overstap naar AC Milan. In een interview met de krant verklaarde Sneijder dat hij "vereerd is door de interesse van Milan, maar nog niks kan zeggen totdat er iets definitiefs bekend is."

Volgens de krant weigerde Ajax het verzoek van Milan om een eerste optie op de speler te krijgen. Deze optie zou deel hebben moeten uitmaken van de overgang van Jaap Stam naar de club uit Amsterdam. Sneijder staat officieel nog tot 2010 bij Ajax onder contract, maar volgens verschillende Engelse en Italiaanse media is Milan bereid een fikse vergoeding voor de middenvelder neer te leggen.

Sneijder is naar eigen zeggen toe aan een "grote" club. "Ik ben klaar voor een grote overstap als deze, hoewel de keuze daarvoor niet alleen bij mij ligt." Milan is momenteel bezig met een reorganisatie op het middenveld. Voormalig PSV-speler Johann Vogel zal naar alle waarschijnlijkheid deze zomer de Milanese topclub verlaten.

Van Nistelrooij

De Italiaanse krant meldde verder, in een interview met Inter-voorzitter Moratti, dat ook Ruud van Nistelrooij deze zomer naar Milaan komt. Internazionale is de laatste tijd ontevreden over de prestaties van de spitsen Adriano, Martins en Cruz. Zo zou Inter in bespreking zijn met Real Madrid over een ruil tussen Adriano en Ronaldo.