NAPELS - Martin Verkerk heeft geblesseerd opgegeven bij zijn rentree in het internationale tenniscircuit in Napels. De Alphenaar moest dinsdag in de eerste ronde van het Challengertoernooi bij een stand van 6-4 2-6 tegen de Italiaan Flavio Cipolla wegens een scheurtje in de buikspier de strijd staken.

"Pure pech", reageerde Verkerk op de nieuwe tegenvaller. "Maar ik ga er niet vanuit dat dit erg lang zal duren. Ik heb er vooral van genoten om weer op de baan te staan. Het niveau was ook heel hoog voor de eerste wedstrijd. Het was fijn om zo weer bezig te zijn."

Verkerk begon goed. Onder toeziend oog van zijn familie pakte hij de eerste set tegen Cipolla met 6-4. Het tweede bedrijf ging het bij een stand van 2-3 mis met de buikspier. Hij voelde het gelijk. Hij besloot de set nog wel uit te spelen, maar moest daarna opgegeven.

Monte Carlo

Ondanks de blessure kreeg Verkerk met zijn optreden wel het bewijs dat hij klaar is voor een terugkeer op het hoogste niveau. "Ik had verder nergens last van, ook mijn schouder ging goed. Ik wil daarom mijn beschermde ranking gaan gebruiken. Ik richt me nu op Monte Carlo half april. Ik ga ervan uit dat de problemen met mijn buikspier dan weer achter de rug zijn."

Verkerk tenniste in Napels zijn eerste partij sinds juli 2004 toen hij de Dutch Open in Amersfoort op zijn naam schreef. Een schouderblessure hield hem daarna vele maanden uit de roulatie. Verkerk hoopte al eerder zijn rentree te kunnen maken, maar kreeg begin dit jaar de ziekte van Pfeiffer. Hij kreeg een wildcard om in Napels weer te kunnen beginnen.