MELBOURNE - De naam Minardi keert in 2008 mogelijk terug in de Formule 1. Voormalig teambaas Paul Stoddart maakte bekend dat hij het team heeft ingeschreven bij de internationale automobielfederatie FIA.

"Ik mis de sport te erg en heb een daarom aanvraag ingediend onder de naam European Minardi F1 Team Limited", verklaarde Stoddart aan de BBC. "We beschikken nog over de wagens die we vorig jaar gebruikten, hebben de kennis, het team en de faciliteiten. We bevinden ons in een veel betere positie dan andere teams die naar de F1 willen promoveren."

Minardi verdween eind vorig jaar uit de Formule 1 nadat het werd overgekocht door Red Bull. Het team werd daarna omgedoopt tot Scuderia Toro Rosso. Een beslissing die niet enkel om makertingredenen werd genomen door de nieuwe eigenaar lijkt nu. De naam Minardi bleef immers in handen van Australiër Paul Stoddart.

Toch is de terugkeer van Minardi naar de Formule 1 nog niet helemaal zeker. Naast de huidige F1-teams schreven ook enkele andere teams zich in, al moeten de inschrijvingen van Prodrive en Penske nog officieel bevestigd worden. Enkele kandidaten zullen in 2008 alvast uit de boot vallen, want de internationale automobielfederatie beperkt het aantal deelnemende teams tot twaalf stuks.