AMSTERDAM - De G-14 wil een andere opzet van de Champions League. Dat zei directeur van Manchester United David Gill maandag. Manchester is een van achttien vooraanstaande Europese voetbalclubs in de organisatie. De G-14 wil terug naar maximaal zeventien Champions League-duels in een seizoen.

De opzet met zeventien duels werd na het seizoen 2003/2004 afgeschaft vanwege het volle programma. De tweede groepsfase verdween en werd gewijzigd in een play-off systeem. In de huidige opzet spelen de uiteindelijk finalisten slechts dertien wedstrijden.

Nu blijkt dat de clubs terug willen naar de oude competitievorm. "Wij als clubs zijn niet gelukkig met de verandering die drie jaar geleden is ingevoerd en willen terug naar de oude opzet", zei Gill. Voornaamste reden van de huidige ontevredenheid lijkt te zijn dat gerenommeerde clubs elkaar in de huidige opzet al in de achtste finales kunnen treffen. Tot de G-14 behoren naast de Engelse clubs Liverpool, Arsenal en Manchester United ook Ajax en PSV.