MIAMI - Michaëlla Krajicek is er zondag niet in geslaagd de vierde ronde te bereiken van het tennistoernooi van Miami. De Russische Jelena Dementjeva was duidelijk te sterk: 6-0 6-1.

Dementjeva, onlangs nog finaliste in Indian Wells, is in Miami als zesde geplaatst. Ze had 55 minuten nodig om de Nederlandse uit het toernooi te slaan. Krajicek slaagde er geen enkele keer in haar servicegame te winnen en brak de opslag van de Russische nummer acht van de wereld slechts één keer. Maandag komt Krajicek samen met haar Amerikaanse partner Corina Morariu wel nog uit in het dubbelspel.

Sharapova

De Russinnen doen het sowieso goed op het toernooi dat bekend staat als het vijfde grandslam. Dementjeva wordt in de achtste finales vergezeld door liefst zeven landgenotes. De hoogst genoteerde, Maria Sharapova, bereikte de vierde ronde ten koste van de Italiaanse Maria Elena Camerin: 6-2 7-6 (2).

Een andere Russische, Svetlana Koeznetsovsa, was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Zwitserse Martina Hingis. Koeznetsovsa verloor de eerste set, won de tweede en werkte in de tiebreak van het derde bedrijf een matchpunt weg om vervolgens met 11-9 de partij nog naar zich toe te trekken. Hingis betwistte het laatste punt maar het nieuwe elektronische systeem - Hawk-Eye - was onverbiddelijk. Binnen enkele tellen werd haar ongelijk aangetoond.

Baghdatis

Bij de mannen vloog de verrassende finalist van het Australian Open, de Cyprioot Marcos Baghdatis, eruit. De Rus Nikolai Davidenko versperde hem de weg na onder anderen een 56 minuten durende derde set: 2-6 6-2 7-5.