UTRECHT - FC Utrecht lijkt mee te gaan strijden om een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg van Foeke Booy won zondag door een treffer van Fortuné in de laatste minuut van de blessuretijd van Heracles Almelo. Door het puntenverlies van Ajax tegen NAC rukten de Utrechters op naar de vierde plaats.

"Ik ben doodziek van deze nederlaag," aldus een diep teleurgestelde Heracles-trainer Bosz. "Je weet dat de bal een keer verkeerd kan vallen, maar juist in de laatste minuut maakt het erg zuur."

Overwicht

Lang zag het er in de Galgenwaard naar uit dat Heracles Almelo stand zou houden, omdat FC Utrecht te fantasieloos en zonder enig vernuft het karwei dacht te kunnen klaren. Want ondanks het langdurige veldoverwicht slaagden de Utrechters er niet in echt gevaarlijk te worden. Met veel inzet, wilskracht en gele kaartenhield Heracles stand.

Kans

Ook al in de eerste helft, waarin Caluwé een voorzet van Van den Bergh over kopte en Nelisse net iets te kort kwam om liggend op de grond doelman Pieckenhagen te passeren. Op aangeven van Ramzi raakte de spits van FC Utrecht de bal nog een keer slechts half, waardoor ook deze kleine kans teniet werd gedaan.

Misverstand

Na rust beukte FC Utrecht vergeefs op de veste van de uitstekende doelman Pieckenhagen, die afstandsschoten van Ramzi en een kopbal van invaller Rossini kundig pareerde. Slechts één keer kon Heracles dreigend voor het Utrechtse doel komen. Invaller Hirayama leek te profiteren van een misverstand tussen doelman Terol en Van Steensel. De verdediger bracht echter toch nog redding.

Blessuretijd

Heracles leek zeker van het kostbare punt in de strijd om de nacompetitie te ontlopen, toen Fortuné in blessuretijd een doorkopbal van de andere invaller Rossini over doelman Pieckenhagen in het doel kon werken.

"Deze wedstrijd heeft mij ervan overtuigd dat we geen degradatiekandidaat zijn. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat we erin blijven", zei Heracles-trainer Bosz.