ROTTERDAM - Feyenoord moet het donderdag in de UEFA-bekerwedstrijd tegen het Duitse SC Freiburg waarschijnlijk stellen zonder Kees van Wonderen. De 32-jarige verdediger, die de laatste weken op het middenveld speelt, heeft veel last van een hamstringblessure.

De kwetsuur verergerde zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse. "Vijf minuten voor tijd voelde ik pijn. Dat is vervelend omdat de wedstrijden elkaar nu zo snel opvolgen", aldus Van Wonderen. Hij trainde de laatste dagen niet mee.

Blessures

Trainer Bert van Marwijk zit toch al krap in zijn mensen voor het duel van donderdagavond in De Kuip. Patrick Paauwe, Shinji Ono, Jean-Paul van Gastel, Pieter Collen en Ulrich van Gobbel zijn ook geblesseerd. Pierre van Hooijdonk is geschorst en Brett Emerton is nog niet terug van zijn WK-kwalificatiewedstrijden met het Australische elftal.

Bouhatar

Van Marwijk heeft de jonge Said Bouhatar bij de selectie gehaald. De aanvoerder van Oranje onder 21 jaar zal waarschijnlijk op de bank zitten. Jan de Visser neemt eventueel de plaats in van Van Wonderen.

SC Freiburg

Tegenstander SC Freiburg mist international Sebastian Kehl (schorsing). Trainer Volker Finke moet ook de verdediging omgooien. Benjamin Kruse is voor de Europacup niet speelgerechtigd en de inzet van mandekkers Oumar Konde en Boubacar Diarra is onzeker. Aanvaller Ibrahim Tanko (dijbeenkwetsuur) kan misschien ook niet meedoen.

Freiburg verloor de laatste competitiewedstrijd met 3-0 van VfB Stuttgart. "We speelden verrassend slecht", vond Finke. "Ik denk dat de ploeg dat signaal aardig zal oppikken en een goed resultaat zal neerzetten."