TURIJN - Juventus heeft normaal in de Serie A helemaal geen moeite met winnen. Maar met tien man is dat toch een hele klus. Dat ondervond de titelkandidaat nummer 1 zaterdagavond in Turijn tegen AS Roma. De koploper leek aan een enkel doelpunt, van Emerson, al genoeg te hebben voor de volle buit. De Marokkaan Houssine Kharja besliste tien minuten voor tijd met een rake kopbal anders: 1-1.

Juve moest de voorsprong de gehele tweede helft zonder Pavel Nedved zien te verdedigen. De Tsjech kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart. Hij is er dinsdag op Highbury tegen Arsenal (kwartfinale Champions League) door een schorsing ook niet bij.

Mogelijk kan coach Capello ook geen beroep doen op Alessandro del Piero. De aanvaller kreeg voorin naast Ibrahimovic de voorkeur boven David Trezeguet maar viel al na ruim een kwartier uit met een dijbeenblessure.

AC Milan bleef bij, voor zover daarvan met een achterstand van nog altijd acht punten sprake kan zijn, door een zege op Fiorentina: 3-1. De Braziliaan Kaka en Gattuso beslisten de topper in het begin van de tweede helft. De onvermijdelijke Luca Toni en Sjevtsjenko (Milan) hadden de ruststand op 1-1 bepaald. Seedorf speelde de hele wedstrijd, Stam ontbrak nog.

Internazionale vergaloppeerde zich bij Parma. De Braziliaan Fabio Simplicio bezorgde de thuisploeg de zege (1-0). Hij maakte zes minuten voor rust het enige doelpunt, waardoor Parma het degradatiegevaar nu wel heeft bezworen. Voor Inter, dat woensdag Villarreal treft in de Champions League, was het de zesde nederlaag van het seizoen. Doelman Toldo voorkwam een afstraffing.