KERKRADE/ENSCHEDE/NIJMEGEN - Roda JC kreeg zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion met RBC Roosendaal het beste medicijn om de kater van de bekernederlaag tegen Ajax weg te spoelen. De Limburgers walsten aan de hand van Cziommer, die drie keer scoorde, over het lelijke eendje van de eredivisie heen: 5-1.

RBC beëindigde het duel met tien man na de tweede gele kaart voor De Lange. Door de zege heeft Roda JC nog altijd zicht op een plaats in de play-offs. Omdat ook Willem II verloor, is RBC Roosendaal officieel nog niet gedegradeerd.

Tik voor Twente

SC Heerenveen heeft FC Twente zaterdag een gevoelige tik uitgedeeld in de strijd om deelname aan de play-offs. De Friezen wonnen met 1-2. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Nilsson scoorde twee keer voor Heerenveen, N'Kufo was trefzeker voor de thuisploeg. Het was voor FC Twente de eerste nederlaag onder leiding van interim-trainer Jan van Staa. Heerenveen heeft nu 49 punten, FC Twente 42.

NEC - FC Groningen

NEC heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 2-2 gelijk gespeeld. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Tininho bracht de thuisclub kort na de hervatting aan de leiding.

Na de gelijkmaker van Van de Laak leek de Engelsman Jones NEC uit een directe vrije trap de volle winst te bezorgen. Maar in de 80ste minuut bepaalde Buijs de eindstand op 2-2. Hierdoor bleef het verschil tussen beide clubs op de ranglijst vijf punten in het voordeel van FC Groningen.