LIVERPOOL - Liverpool heeft zaterdagmiddag op Anfield Road de derby tegen Everton met 3-1 gewonnen. Dat gebeurde grotendeels met tien man. Sterspeler Steven Gerrard kreeg na ruim een kwartier twee gele kaarten binnen een minuut. In de slotfase werd het personele evenwicht hersteld toen Evertons Nederlandse invaller Andy van der Meyde ook rood kreeg.

De favoriete thuisclub kwam vlak voor rust op voorsprong door een eigen doelpunt van Phil Neville. Vlak na de hervatting leek de Spanjaard Luis Garcia het duel voortijdig te beslissen: 2-0. Tim Cahill gaf Everton na een uur even hoop. Liverpool bleef evenwel de betere ploeg. De Australische international Harry Kewell tekende in de slotfase voor het bevrijdende maar ook verdiende derde doelpunt.

Bij Liverpool keek Jan Kromkamp opnieuw de gehele wedstrijd van de bank toe. Van der Meyde mocht bij de tegenpartij in de 68e minuut het veld in. Vijf minuten later stond de oud-Ajacied alweer buiten nadat hij Xabi Alonso een elleboog had gegeven.

Chelsea

De tijdelijke nummer twee van de ranglijst - Manchester United heeft één punt en drie duels minder - schoot in het vergelijk met Chelsea weinig op. De koploper won zonder zich druk te maken met 2-0 van Manchester City, ernstig gehandicapt door het blessureleed van onder anderen Samaras. Didier Drogba besliste het duel al voor rust met twee doelpunten. City werd helemaal kansloos toen Distin in de 45e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. De wedstrijd Portsmouth - Arsenal werd afgelast wegens de wateroverlast op het veld.