VELSEN - Excelsior mag zich officieus kampioen van de eerste divisie noemen. De derde profclub van Rotterdam won met 1-0 bij Stormvogels Telstar. Van Dieren maakte in de beginfase het doelpunt.

Concurrent VVV-Venlo versloeg voor eigen publiek FC Den Bosch diep in blessuretijd met 1-0. Derksen bracht de late treffer op zijn naam. Daardoor bleef de achterstand op Excelsior zes punten.

Met nog twee speelronden op het programma is het verschil in doelsaldo voor de Limburgers (+49 tegen +18) niet meer te overbruggen. Opmerkelijk genoeg spelen beide concurrenten vrijdag op Woudestein tegen elkaar. Excelsior heeft dan officieel aan een punt voldoende om de titel veilig te stellen.

Veendam

In de strijd om de zesde en laatste periode heeft Cambuur Leeuwarden verrassend de kop genomen. De Friese ploeg won vrijdagavond met 4-1 van BV Veendam. De Groningers beëindigden het duel met negen man door rode kaarten voor De Vriese en De Vries.

AGOVV

AGOVV, dat een punt minder heeft dan Cambuur, kan zondag in de thuiswedstrijd de zesde periode alsnog winnend afsluiten. Dan moet de ploeg van coach Menzo wel Go Ahead Eagles verslaan. Beide concurrenten hebben hetzelfde doelsaldo (+8). Met 4-4 is AGOVV ook zeker van de periodetitel op basis van het aantal gemaakte doelpunten.